POVODOM SVJETSKOG DANA PLETENJA U JAVNOSTI;U SUBOTU 11. LIPNJA BIBINJSKI PLET

Udruga aktivno Bibinje i ove godine vas poziva da zajedno obilježimo svjetski dan pletenja u javnosti kao i stotine pletača i pletilja diljem svijeta.

Pridružite nam se na šetnici Taline, od 19 sati u subotu 11. Lipnja. Bibinje se i ove godine pridružuje obilježavanju najvećeg događaja na svijetu u pletenju kao i stotine pletača diljem svijeta.

Udruga aktivno Bibinje radionice pletenja provodi tijekom cijele godine, no u subotu prikazat će što su napravili u protekloj godini. Između ostalih radova, bit će izložena dva primjerka bibinjskog pleta, tradicionalna i moderna inačica ovog starog odjevnog predmeta kakvog su nosile naše bake.

Svjetski dan pletenja u javnosti ( Word Wide Knit in Public Day-WWKIP) po prvi puta je održano 2005. Kada je povezao 25 lokalnih pletačkih događaja širom svijeta, a danas ih ima preko 800. Obilježava se od druge do treće subote u lipnju, te se tako pretvara u proslavu pletačih i drugih aktivnosti vezanih uz niti i tkanine.

Pletenje u javnosti je potpuno besplatno za sudionike, a organizatori će se potruditi da se osiguraju i pribor kojim će i slučajni prolaznici imati priliku okušati se u ovoj vještini. Bibinje – pleti i uživaj. Vidimo se!

Službeni glasnik