NAŠI GAROFULI NASTUPILI NA PRVOJ SMOTRI KLAPA U SPLITU

Naša domaća klapa Garofuli proteklog vikenda nastupila je na 1.smotri klapa pod nazivom “Spli’ski klaparel” u sklopu 3. međunarodnog festivala pjesme “Sing in Split”. Domaćice smotre bile su ženska klapa Ventula iz Splita u kojoj pjeva naša Ana-Marija Škorić rođena Šimunić . Uz bibinjsku žensku klapu nastupile su i klape Armorin, Praska, Merle, Tragos, Ventula, Mriža i Orca.

Prva splitska smotra klapa posvećena je klapskom maestru Dušku Tambači koji je dao veliki doprinos razvoju klapskog pjevanja u Dalmaciji. Koncert je najavljivala radijska voditeljica Ines Nosić, a sve je pozdravio i Mijo Stanić predstavnik Festivala klapa iz Omiša. Nažalost gosp. Duško Tambača nije mogao osobno prisustvovati pa je voditeljica Nosić pročitala njegovo pismo i pozdrave svim prisutnima.

Koncert je započela klapa ‘Merla’ iz Dugopolja a zatim ‘Praska’ Podstrana, ‘Garoful’ Bibinje, ‘Ventula’ Split, ‘Tragos’ Trogir, ‘Armorin’ Zagreb, ‘Orca’ Split i na kraju splitska klapa ‘Mriža’.

Dugotrajnim pljeskom publika je uputila pohvale organizatoru ‘Camerata Vocale Split’, suorganizatoru Ženskoj klapi ‘Ventula’ i dr. sc. Sari Dodig Baučić, Gradskom kazalištu lutaka Split i svim ostalim koji su pomogli u održavanju ovog vrhunskog besplatnog koncerta.

Treba posebno pohvaliti i odlično provođenje mjera nastalih zbog Covida 19, tako da je uz mjerenje temperature na ulazu i uzimanje osobnih podataka podijeljena i zaštitna maska kao i na propisanu distancu među publikom koja je istinski uživala u pravoj klapskoj pjesmi.


 

TEKST: Dalmatinski portal / Lucija Šimunić

 

Službeni glasnik