KONCERT ZA PAMĆENJE

Tajna veza zadarske klape Munita i Bibinjaca

Dvosatni koncert klape Munita održan u petak 12. kolovoza na bibinjskom Trgu Sri sela, kao uvertira u 41. izdanje Susreta klapa Raspivano Bibinje, još jednom  je pokazao da između ove zadarske klape i Bibinjaca ima neka tajna veza.
Emocije su preplavile Trg Sri sela od acapella izvedbe pjesme ‘Cvit od mrče’ kojom je koncert otvoren, a kada su se na nju nadovezale autorske ‘Današnjega dana’ i ‘Vratit će se naša dica’ sve barijere su pale.
Prvi samostalni koncert klape Munita pred bibinjskom publikom, priznao je to prvi tenor Hrvoje Rančić, izazvao je veliko uzbuđenje i donio dozu treme kod članova klape koja je svoj debitantski nastup u Bibinjama imala 2013. godine. Od tad su propustili samo jedan Susret klapa Raspivano Bibinje i dobro su se upoznali s Bibinjcima i njihovom povezanošću s klapskom pjesmom.
Unatoč svemu desetak minuta bilo je dovoljno sa se publika i pjevači spoje u neraskidivu vezu koja je koncert cijelo vrijeme držala na gornjoj granici onoga što jedan vrhunski glazbeni događaj može ponuditi.
Redale su se tako obrade glazbenih velikana poput Rajka Dujmića, Olivera Dragojevića, Miše Kovača, Mladena Grdovića, Jurice Pađena, Doris Dragović, Đanija Maršana, Nene Belan…
Posebno dojmljive bile su izvedbe pjesama ‘Teštament’ Klape Sol, ‘Tužna proljeća’ Tomislava Ivčića, ‘Ja ne mogu drugo nego da je volim’ Miše Kovača, ‘Nije htjela’ Kemala Montena, ‘Sačekaj me’ Tedija Spalata, ‘Providenca’ Tončija Huljića… Ipak najveće ovacije publike izazvale su autorske pjesme baritona i gitariste Vjekoslava Šuljića, a vrhunac večeri bila je izvedba njegove pjesme ‘Kap mora’.
Publika, koja je dupkom ispunila Trg Sri sela, je nakon 27 pjesama vratila pjevače na bis, a oni su se od Bibinjaca oprostili uz glazbeno remek djelo Jakše Fiamenga, Zdenka Runjića i Olivera Dragojevića – ‘Nocturno’.
Bila je ovo posebna večer za Mateja Sikirića, Bibinjca u redovima klape Munita, ali i ostale članove, a uz spomenute Rančića i Šuljića to su još Marko Vidučić i Marko Žorž. Posebni štih koncertu dao je maestro Damir Sutlović na klavijaturama.
Dečki su bili skromni, spontani, duhoviti, zabavni, romantični, jednom riječju fantastični i pokazali su se kao pun pogodak Turističke zajednice općine Bibinje i Općine Bibinje u izboru izvođača koji će svojim koncertom najaviti 41. izdanje Susreta klapa Raspivano Bibinje koje je na rasporedu u subotu 14. kolovoza s početkom u 20:30 sati. Uz bibinjske klape Bibinje, Garofuli i Polivera nastupit će i klape Liburnija, Banderija, Ventula i Oželanda. Program će voditi Doris Pinčić i Šime Sikirić.

 

Službeni glasnik