COVID-19 PROPUSNICE – VAŽNE INFORMACIJE

covid 19

Slijedom Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, Stožer civilne zaštite Općine Bibinje tijekom jučerašnjeg dana ustrojio je sustav za prikupljanje zahtjeva za izdavanje propusnica.

Mještani svoje zahtjeve mogu preuzeti ovdje;

ZAHTJEV U PDF OBLIKU

ZAHTJEV U DOC OBLIKU

Ispunjeni zahtjev mogu poslati na e mail: zamjenik@bibinje.hr

Pripremljen je i poseban sustav fizičkog prihvata zahtjeva i izdavanja propusnica, ali jutros je stigla preporuka nacionalnog stožera da se svi zahtjevi šalju putem maila, a kako bi se u potpunosti poštovale mjere socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima.

Svi stanovnici Općine Bibinje od Stožera civilne zaštite Općine Bibinje mogu tražiti propusnicu jedino i isključivo iz vitalnih obiteljskih razloga (pružanje skrbi djeci i starijim osobama ili kupnja hrane i osnovnih potrepština) temeljem čl. II. i čl. III. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Isto tako, Propusnica se odnosi samo na podnositelja zahtjeva, dakle jednu osobu, i odnosi se samo na naznačeni datum. Tu propusnicu građani su dužni imati sa sobom uz osobnu iskaznicu te su je dužni pokazati na zahtjev policijskih službenika.

Još jednom molimo mještane da ovu mjeru koriste uistinu zbog vitalnih obiteljskih razloga. Od jučer popodne pristiglo je puno zahtjeva zbog kojih je povećan broj djelatnika u službi za rješavanje zahtjeva. Mole se stanovnici Bibinja da ne traže propusnice bez valjanog razloga ili s netočnim podacima i razlozima, neće im biti izdane, ali će zato uzeti dragocjeno vrijeme onima kojima su nužne.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja možete se obratiti načelniku Stožera civilne zaštite Općine Bibinje Šimi Sekuli na broj 099 350 56 06 .

Službeni glasnik