U BIBINJAMA ODRŽANO PRVO KLUPSKO NATJECANJE U RIBOLOVU; TUNJADA I NASTUP KLAPE NA DAN DRŽAVNOSTI

U BIBINJAMA ODRŽANO PRVO KLUPSKO NATJECANJE U RIBOLOVU; TUNJADA I NASTUP KLAPE NA DAN DRŽAVNOSTI
Na Dan Državnosti u Sportsko ribolovno društvo Bibinje, uz potporu Općine Bibinje organiziralo je prvo klupsko natjecanje u ribolovu. Podjelom ješke u 7 sati službeno je započelo natjecanje, čak 27 ekipa odazvalo se na prvi Bibinjski kup ˝Tunjada 2018˝. 
 
– Dugo se u Bibinjama nije tako nešto organiziralo stoga smo odlučili pokrenuti mladež, odlučili smo napraviti nešto van okvira dosadašnje turističke ponude. Sportsko ribolovno društvo broji oko 30ak članova, a nadamo se da će se našim primjerom aktivnosti u ribarenju pojačati, na nama je da ˝animiramo˝ ljude da se vrate ribarenju.  S obzirom na reakcije koje je izazvalo hvatanje zalutale tune u bibinjskom Jazu organizacijom ovakvog događaja željeli smo pokazati kako  Bibinjci itekako znaju loviti ribu – rekao nam je Milenko Kero, predsjednik SRD Bibinje.

 
Nakon povratka brodica oko 13 sati, pristupilo se vaganju pod budnim okom sudca Miljenka Miće Mataka iz ŠRD Zubatac.  Ukupno je ulovljeno 16 kilograma ribe, prvo mjesto s ulovljenih 4 490 grama ribe pripalo je mladom Danijelu Vuici, drugo mjesto osvojio je Alen Režan s 1440 grama ribe, dok je s 1240 grama ulovljene ribe na trećem mjestu završio Ante Sikirić. Najveća ulovljena riba bio je Kokot ili Lastavica koja je težila 445 grama.       
Nakon završetka natjecateljskog dijela na Frnaži pekla se riba, a navečer je nastupila Klapa Bibinje.
Službeni glasnik