U BIBINJAMA ODRŽAN TRADICIONALNI TURNIR ˝HVALA BRANITELJI˝

HVALA BRANITELJI 2019

NAPETI OKRŠAJ ZADRA I BIBINJA U FINALU; PUNTA POBJEDNIK TURNIRA

 

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, Klub odbojke na pijesku Bibinje na plaži Punta, pored D Marine Dalmacija organizirao je tradicionalni turnir pod nazivom ˝Hvala branitelji˝. Na turniru se prijavilo sveukupno 16 ekipa, igralo se po pravilima 2 na 2.

Domaćini, ekipa ˝Punta˝ Tomislava Fuzula i Domagoja Lisice osvojila je turnir. Glavobolju u finalu zadala im je ekipa ˝Let`s go transfers˝ iskusnih odbojkaša Zadra Mislava Lučića i Luke Radoševića. Finale se igralo na dva dobivena seta do 15, a koliko je bila teška borba u finalu turnira svjedoči rezultat prvog seta koji završio 27:25. Kako je prvi set bio dugotrajan i iznimno fizički naporan, u drugom setu bio je vidljiv umor ekipe ˝transfera˝ te je ˝Punta˝ iskoristila priliku pa je u konačnici finale privela kraju rezultatom 15:11.

–          Jako smo zadovoljni odazivom ekipa s obzirom na to da se i u Sukošanu održavao još jedan turnir u odbojci na pijesku. Imali smo dvije jake ekipe s ovog područja i moram ih pohvaliti. Došli su nam igrači prvoligaša Zadra Mislav Lučić i Tomislav Mišlov, nekadašnji igrač Zadra Luka Radošević, te sastav ˝Punte˝ Tomislav Fuzul i Domagoj Lisica koji su nekadašnji prvaci RH u mlađim dobnim kategorijama dvoranske odbojke. Fuzul je bio i prvak RH u odbojci na pijesku u paru s Brunom Šimunićem. Odlične su bile i cure, iznenadio nas je dolazak prvoligašica iz OK Olimpika Maje Šandrk i Doris Barić i drago nam je da smo mogli posebno nagraditi i ženske ekipe – rekao nam je Tomislav Šimunić, tajnik Kluba odbojke na pijesku Bibinje.

Utakmicu za treće mjesto igrale su ekipe Rebelde iz Zadra i Štrenje iz Bibinja. Ekipa Rebelde, Tomislava Mišlova i Dominika Delića ipak je bila bolje od ˝Štrenja˝ Ante i Josipa Šimunića, te slavila rezultatom 15:13. Najbolje plasirana ženska ekipa bile su Mravice, Maje Šandrk i Doris Barić, spomenimo kako su još dvije ženske ekipe igrale na turniru, Fakat nemrem iz Zadra i ekipa Spiderman iz Vodica.

U organizaciji turnira pomogli su brojni volonteri koji su sudjelovali u tehničkoj organizaciji turnira, brinuli o semaforu i rezultatima. Sve utakmice sudili su iskusni Stipe Belić iz Zadra i Rajko Marinković iz Kaštela.

Dodajmo ovome, kako se ovogodišnji turnir održao na godišnjicu smrti Alfreda Lisice koji je poginuo 1992. godine u Osojniku u dubrovačkom primorju. Alfredo je bio član Odbojkaškog kluba Goran iz Bibinja u svim dobnim skupinama do odlaska na školovanje u Zagreb. KOP Bibinje s ponosom se prisjeća svih velikana Domovinskog rata i njima u čast za iduću godinu najavljuje još jedan turnir.

 

Ekipe:

REBELDE: Tomislav Mišlov, Dominik Delić, LET’S GO TRANSFERS: Mislav Lučić, Luka Radošević, PUNTA: Domagoj Lisica, Tomislav Fuzul, FF BIBANO: Lucijan Peleško, Lovre Kandić, TUTE: Ante  i Niko Colić, LAYS: Luka Peljušić, Moreno Dražić, JOJINA ŠKOLA: Šime Kandić, Kristijan Režan, POKEMONI: Jakov Marković, Luka Buljat, ŠTRENJE: Ante Šimunić, Josip Šimunić, ĐUMBUS: David Bugarija, Marin Šimunić, PLACERI: Luka Perić, Bruno Perica, VOĆKICA: Luka Fuzul, Stipe Bugarija, PO’ LITRE TOČENOG: Ivan i David Lisica, Josip Sekula, MRAVICE : Maja Šandrk, Doris Barić, SPIDER –MAN: Nika Bujas, Lana Perić, FAKAT NEM’REM: Andrea Sorić, Ivana Šimundić

Rezultati završnice:

Polufinale REBELDE (7:15) PUNTA, LET’S GO TRANSFERS (15:7) ŠTRENJE

Za 3. mjesto REBELDE (15:13) ŠTRENJE

Za 1. mjesto  PUNTA 2:0 LET’S GO TRANSFERS                                                                                                                    (27:25,15:11)

Suci: Stipe Belić (Zadar) i Rajko Marinković (Kaštela)

Službeni glasnik