TRI ZADARSKA TENORA OTPJEVALA PJESMU BIBINJKE – POSLUŠAJTE PJESMU ZEMLJO MOJA U IZVEDBI DUJE, IĆE I MARIJA

TRI ZADARSKA TENORA OTPJEVALA PJESMU BIBINJKE - POSLUŠAJTE PJESMU ZEMLJO MOJA U IZVEDBI DUJE, IĆE I MARIJA

Prava zadarska glazbena priča dolazi iz radionice zadarskog producenta Tomislava Pehara. Trojica vrsnih zadarskih tenora Ivica Sikirić Ićo, Duje Stanišić i Mario Marić izvođači su nove pjesme „Zemljo moja“ koju je napisala mlada bibinjska pjesnikinja Samantha Pedišić. 

Poznati zadarski glazbenik Tomislav Pehar predstavio je svoj novi projekt. Uglazbio je pjesmu mlade bibinjske pjesnikinje Samanthe Pedišić ˝Zemljo moja˝ te ju povjerio poznatim zadarskim pjevačima. Ivica Sikirić Ićo, Duje Stanišić, Mario Marić ili kako ih je Pehar nazvao tri zadarska tenora otpjevali su ovu domoljubnu pjesmu. Spot za pjesmu snimio je Igor Goić.

Mlada i sramežljiva autorica pjesme Samantha Pedišić lani je izdala svoju prvu zbirku pjesama pod mentorstvom poznatog bibinjskog pjesnika Ante Sikirića.

 

U nastavku pročitajte tekst Krešimira Bukvića iz Zadarskog lista.

Zadarske snage su se okupile i stvorile novi hit

Ovo je zadarska priča, ovo su zadarske snage i s njima  možemo konkurirati svima u ovoj zemlji, s ponosom je konstatirao  skladatelj, dirigent i glazbeni pedagog Tomislav Pehar, osvrćući se na  predstavljanje pjesme i video spota “Zemljo moja” u izvedbi Tri zadarska tenora: Ivice – Iće Sikirića, Duje Stanišića i Marija Marića, jučer u  konobi u Ulici Grgura Ninskog 9, gdje je održana promocija. Pjesma je  nastala po stihovima mlade bibinjske pjesnikinje Samanthe Pedišić, a  produkcijski tim broji, uz Pehara, koji je uglazbio i aranžirao, sudeći po  prvim reakcijama – novi hit, i Sašu Miočića (mix/mster) te Igora Goića,  redatelja video spota. Svi su oni bili u spomenutoj konobi, prisjećajući  se svatko svog dijela rada na izradi pjesme koja je svoj životni put započela prije nešto više od godinu dana u Bibinjama.

– Nazvao me Ante Sikirić i rekao mi: Tomo imamo novu pjesnikinju.  Pročitao sam njene pjesme koje su mi se odmah urezale u pamćenje i  vrlo brzo nastala je glazba za skladbu “Zemljo moja” koju je Mario prvi  put izveo na promociji Samanthine prve zbirke pjesama “Dođi na kafu”, u njenim rodnim Bibinjama, pred konac prošle godine, prisjetio se  Pehar početaka rada na pjesmi, naglasivši kako je pjesma domoljubnog  karaktera.

O domoljubnom karakteru pjesme govorila je i Samantha koja je istakla kako je pjesmu posvetila svojoj zemlji i kako želi da se ljudi,  slušajući skladbu, “probude”, da shvate da sve što im treba imaju u  svojoj zemlji.

Duje je govorio o tome kako je sretan da je skladba nastala u Zadru,  u studiju Saše Miočića, kako je rekao, odličnom glazbenom studiju čijim je otvaranjem Zadar dobio pravu profesionalnu lokaciju za snimanje, zaključivši kao i Pehar, da mu je čast što je pjesma produkt zadarskih snaga.

Složio se i Miočić kao i Goić koji je istakao kako mu je drago da Zadar može iznjedriti kvalitetnu produkciju, izrazivši želju da pjesma  zaživi, da bude prihvaćena.

Zadovoljstvo zbog pjesme nisu krili ni Marić kao ni Ićo koji je rekao  kako odavno nije vidio tako dobar tekst, tako dobre domoljubne stihove.

– Ja ništa ne radim ako me ne dirne u dušu, a ovi stihovi, ova pjesma  me dirnula jer je riječ o prvoj pjesmi nakon “Croatio iz duše te ljubim” koja ima tu domoljubnu snagu. Drago mi je što sam dio ove ekipe,  ovog društva koje stoji iza pjesme, naglasio je popularni bibinjski pjevač. (Krešimir Bukvić/Zadarski list)

 
 

 

 

 

Službeni glasnik