SRETAN VAM DAN OPĆINE BIBINJE!

VIDEO: NAČELNIK BUGARIJA NIJE DAO SUGLASNOST ZA SJEČU ŠUME

Drage Bibinjke i Bibinjci,

danas, 2. Svibnja, 2020., obilježava se Dan Općine Bibinje – i to 27. godina od osnutka. Svim mještankama i mještanima naše općine od srca čestitam današnji dan – Dan Općine Bibinje.

Ove godine Dan Općine Bibinje nećemo obilježiti druženjem kako je uobičajeno. Suočeni smo s pandemijom COVID – 19, stoga je dio naših aktivnosti usmjeren prvenstveno na to kako sačuvati zdravlje ljudi, te kako  ublažiti posljedice gospodarske krize uslijed pandemije. Također, solidarizirali smo se s novonastalom situacijom te smo uveli i neke mjere štednje. Smanjili smo plaće za 10% svim zaposlenicima naše Općine i svim proračunskim korisnicima. Također, dao sam prijedlog da se uštedi i na razini Turističke zajednice, te da se smanji plaća direktora i djelatnika.

Ovo su teški trenuci za naše gospodarstvo, osobito za djelatnosti kojima je odlukom nacionalnog Stožera civilne zaštite privremeno obustavljen rad. Zbog toga se zahvaljujem svim gospodarstvenicima, obrtnicima, OPG-ovima, svim ljudima koji u ovim uvjetima rade. Pored mjera za očuvanje gospodarstva koje je predložila Vlada RH, predložio sam, a Općinsko vijeće je usvojilo odluku da se oslobađaju plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor poslovni korisnici koji nisu obavljali djelatnost za II kvartal 2020. godine (travanj, svibanj, lipanj).

Ovim putem želim zahvaliti i svima vama što se držite uputa i mjera Stožera civilne zaštite, jer smo tako uspjeli u najkritičnijim trenutcima širenja virusa zaštiti sebe i svoje najmilije. Hvala od srca.

Nadam se da ćemo uspjeti očuvati naše zdravlje i što brže svladati COVID-19, želim brz oporavak našem gospodarstvu i da nam se što prije vrati naš normalni svakodnevni život. Još jednom Vam čestitam, a manifestacije i druženja ostavljamo za vrijeme kada to bude prikladno.

Općinski načelnik,

Bruno Bugarija

 

Službeni glasnik