PREDSTAVLJANJE MOZAIK KLUPE NA ŠETNICI TALINE

PREDSTAVLJANJE MOZAIK KLUPE NA ŠETNICI TALINE

Sinoć je u uvali Taline u Bibinjama upriličena prigodna svečanost povodom otkrivanja umjetničkog djela – mozaik klupe. Okupili su se brojni mještani i turisti čiju pažnju je privukla uistinu neobična klupa, sa zanimljivo posloženim motivima Bibinja, djelo umjetnice Božice Kliman.

Načelnik Bruno Bugarija održao je prigodan govor.

“Ovo je zadnji projekt u sklopu velikog projekta “Za lipše Bibinje”. Do sada smo u uređenje i turističku infrastrukturu uložili milijun kuna. Bibinje je destinacija koja raste i napreduje, poželjna je za goste, broj noćenja raste i mislim da se Bibinjci s tim dobro nose. Općina i Turistička zajednica brinut će se i dalje da imamo što bolji standard, ne samo u turizmu nego i i svakodnevnom životu.” – kazao je načelnik Bugarija.

Umjetnica Božica Kliman zahvalila se na povjerenju koje joj je ukazano, te istaknula kako je za pripremu pročitala knjigu o povijesti Bibinja, ali da su je najviše fascinirali ljudi koji su dolazili vidjeti kako radi klupu, pa čak i djeca, koja su nudila da će joj donijeti vodu za piće i pomoći što god treba.

“Ta djeca su na ponos svojim roditeljima. Od motiva sam se odlučila na crkvu Sv. Roka, izradila sam je na poleđini klupe, posvetila sam dio maslinarstvu, tu je još i galeb, klavir, note naše himne itd… Ako Zadar može imati orgulje, može Bibinje imati klupu.” – kazala je umjetnica Božica Kliman.

Direktor Turističke zajednice općine Bibinje, Jure Fuzul, pojasnio je kako je došlo do realizacije ove ideje.

“Ovo je jedan neobičan i zanimljiv projekt sa simbolima mjesta Bibinje. Cilj nam je bio napraviti nešto što će obići svijet, a koliko smo imali prilike vidjeti dok je umjetnica Kliman izrađivala klupu – vladao je veliki interes. Brojni turisti su se zaustavljali, gledali što ona radi, fotografirali se za društvene mreže. Znamo koliko je velika moć interneta i društvenih mreža, a simboli Bibinja koje je umjetnica koristila i izrazila svojim umjetničkim djelom kroz ovaj mozaik stvaraju jednu lijepu turističku priču i nama besplatnu promidžbu u svijetu.” – kazao je direktor Jure Fuzul.

U nastavku večeri pripremljen je zabavni program, uz nastup kulturno-umjetničkog društva, te degustaciju brudeta.

Službeni glasnik