POTPISANO 75 UGOVORA ZA STIPENDIRANJE STUDENATA

POTPISANO 75 UGOVORA ZA STIPENDIRANJE STUDENATA

Općina Bibinje na čelu s načelnikom Brunom Bugarijom nastavlja tradiciju stipendiranja svojih studenata i sportaša koja traje više od desetljeća. Stipendije u Bibinjama dodjeljuju se svim redovnim studentima i kategoriziranim sportašima koji imaju prebivalište na području Općine Bibinje za trajanja redovitog obrazovnog programa. U zgradi Općine Bibinje potpisani su Ugovori za stipendiranje redovitih studenata u akademskoj godini 2018./2019. Dodijeljene 75 stipendije, Bibinje svrstavaju na prvo mjesto među općinama na području Zadarske županije po poticanju školovanja mladih.

– Drago mi je da mladi u Bibinjama prepoznaju značaj visokog obrazovanja, Općina je tu da im na putu da postanu akademski građani pomogne, tako sam lani odlučio povećati iznose stipendija. Od ove akademske godine svi studenti koji studiraju izvan zadarske županije i sportaši dobivat će 700 kuna mjesečno, dok će studenti koji studiraju u zadarskoj županiji dobivati 500 kuna – rekao je načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija na oduševljenje pristunih studenata.

 

Ove godine Bibinje ima 17 brucoša, odnosno studenata koji su studenti prvih godina, 30 studenata studira na Sveučilištu u Zadru, dok ostali, njih 45 studira u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Načelnik Bruno Bugarija ovom prigodom čestitao je svim studentima rekavši kako se nada da će im to biti poticaj za budućnost i dokaz da se trud isplati . Od ove akademske godine bibinjski studenti koji studiraju izvan zadarske županije i sportaši dobivat će 700 kuna mjesečno, dok će studenti koji studiraju u zadarskoj županiji dobivati 500 kuna.

Službeni glasnik