ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA

Predsjednik Ivan Šimunić, dopredsjednici Jure Fuzul i Vice Fuzul

Općina Bibinje je dobila novo Općinsko vijeće kojemu je novi-stari predsjednik Ivan Šimunić (HDZ), a potpredsjednici Jure Fuzul (HDZ) i Vice Fuzul (grupa birača Vice Fuzul).

U Vijeću, u kojem HDZ ima apsolutnu vlast i osam vijećnika, a oporba pet vijećnika, sve odluke su donesene jednoglasno.

 

Predsjednik Općinskog vijeća – Ivan Šimunić

– Iznimno sam ponosan na dužnost predsjednika Općinskog vijeća na koju sam ponovno izabran. Zahvaljujem na povjerenju, za koje se nadam da ću ga opravdati, kazao je Šimunić.
Pritom je istaknuo kako je politička utakmica iza njih, te je iskazao uvjerenja da će ubuduće svi zajedno promišljati kroz dobre i kvalitetne rasprave, radi donošenja što boljih odluka za Bibinje.

– Dakako, ne možemo uvijek svi misliti isto, međutim siguran sam da nam je svima isti cilj, a to je još bolje i još ljepše Bibinje, naglasio je Šimunić, te je nastavio:

– Vjerujem da ćemo svi zajedno imati dobru i kvalitetnu suradnju, zajedno ćemo svi skupa raditi za dobrobit Bibinja, poručio je Ivan Šiminić, županijski pročelnik, čestitavši pritom svima na izboru.

Prethodno je zbog nespojivosti dužnosti umjesto načelnika Brune Bugarije i njegovog zamjenika Šime Sekule, vladajući HDZ za vijećnike imenovao Nevena Bralića i Katarinu Šindija.

Na konstituirajućoj sjednici u Općinskog vijeća svečano su s liste HDZ-a prisegnuli: Ivan Šimunić, Šime Lonić, Marijana Sikirić, Jure Fuzul, Neven Bralić i Katarina Šindija, a s liste grupe građana: Vice Fuzul,  Marin Sikirić, Marija Ostrogonac, Eugen Sikirić i Marin Bralić.

Na sjednici Vijeća kojom je do izbora predsjednika predsjedala Kristina Božić iz Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji, a nazočili načelnik i donačelnik, Bugarija i Fuzul, te Marin Diklan, općinski pročelnik, svoj nedolazak su opravdali Tomislav Lisica i Katarina Kandić, koji će svečanu prisegu dati na prvoj slijedećoj sjednici.

Zamjenik načelnika Šime Sekula i načelnik Bibinja – Bruno Bugarija

Vijećnici su nakon intonacije Lijepe naše minutom šutnje odali počast svima koji su dali život za Domovinu.

Hvala svim biračima koji su prepoznali nas kao najkvalitetniju opciju za razvoj naše općine. Čestitam biračima i vijećnicima s liste grupe građana Vice Fuzula. Pozivam vas na zajednički rad na projektima koji bi trebali donijeti novi zamah u razvoju naše općine. Svi konstruktivni i dobronamjerni prijedlozi su dobrodošli, zaključio je Bruno Bugarija, načelnik.

Nakon zaista primjerene i u potpunosti idilične atmosfere na konstituirajućoj sjednici Vijeća, na prigodnom domjenku kod ribara Jere, na plaži Frnaža, nisu nazočili oporbeni, nezavisni vijećnici s liste Vice Fuzula.

Izvor Zadarski list

 

Službeni glasnik