OBAVIJEST O PRIVREMENOJ OBUSTAVI RADA DJEČJEG VRTIĆA LEPTIRIĆI

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković objavio je kako od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. zbog koronavirusa u Hrvatskoj nema nastave u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima, a obustava traje dva tjedna. Isti režim vrijedit će i za vrtiće i fakultete, s tim da odluku o radu vrtića formalno donose jedinice lokalne samouprave. Stoga je Općinski načelnik Općine Bibinje je dana 13. Ožujka 2020. Godine donio Odluku o privremenom prestanku rada Dječjeg vrtića ˝Leptirići˝ u Bibinjama. 

Dječji vrtić ˝Leptirići ˝ kojem je osnivač Općina Bibinje, privremeno se zatvara i prestaje s radom od 16. Ožujka do 30. ožujka 2020. godine. Preporučuje se svim ostalim ustanovama predškolskog odgoja kojima nije osnivač Općina Bibinje, kao i svim obrtima za čuvanje djece na području Općine Bibinje, da također privremeno obustave rad u razdoblju od 16.03. do 30.03.2020. godine.
Općina Bibinje kao odgovorna javna uprava, želi smanjiti rizik širenja zaraze virusom COVID-19 na području Općine Bibinje, a sve po preporuci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Predsjednika Vlade RH od dana 13. Ožujka 2020. Godine.

S obzirom da je u javnom prostoru nažalost veliki broj neprovjerenih informacija, apeliramo na mještane i pozivamo da prate objave nadležnih tijela te da se pridržavaju svih aktualnih preporuka i uputa, ponašaju društveno odgovorno, što manje koriste javne prostore, suzdrže se od nepotrebnih putovanja i održavaju osobnu higijenu.

Općina Bibinje će sukladno uputama dobivenim od Stožera civilne zaštite i dalje pravovremeno na službenoj internetskoj stranici mještanima prenositi informacije i nove upute. Također pozivamo na praćenje službenih objava Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

ODLUKA NAČELNIKA O PRIVREMENOM PRESTANKU RADA VRTIĆA POTPISANA

 

Službeni glasnik