OBAVIJEST – PO ULICI I DRUGIM JAVNIM POVRŠINAMA NA PODRUČJU OPĆINE BIBINJE PSI SE MORAJU VODITI NA UZICI!

Obavještavaju se svi vlasnici pasa da svoje pse drže prema članku 13. i članku 21. Odluke o držanju pasa i postupanju sa psima i mačkama lutalicama ( Službeni glasnik Zadarske županije 4/05) zbog velikih pritužbi mještana što nam remeti mir posebno u turističkoj ljetnoj sezoni.

Članak 13.

Držatelj psa dužan je osigurati da pas ne ometa utvrđeni kućni red i mir žitelja Općine. Pas se ne smije stalno, ni noću držati na balkonu ili terasi.

Članak 21.

Po ulici i drugim javnim površinama na području Općine Bibinje psi se moraju voditi na uzici tako da ne ugrožavaju sigurnost i zdravlje ljudi i životinja i ne ometaju odvijanje redovnog prometa.

Ako se radi o velikom psu (npr. njemački ovčar, doga i sl.) te o oštrom i nasrtljivom psu, držatelj je dužan, osim što ga vodi na uzici pored sebe, staviti mu brnjicu.

Držatelj psa dužan je očistiti javnu površinu i drugu sličnu površinu koju je onečistio njegov pas.

Psi bolesni od zarazne ili nametničke bolesti i neupisani (neregistrirani) psi te psi koji nisu cijepljeni ne smiju se izvoditi na ulicu ili drugu javnu površinu, a niti u vrijeme tijekom kojega nadležno upravno tijelo zabrani kretanje pasa (kontaminacija).

Službeni glasnik