Povodom obilježavanja Dana općine Bibinje svečana sjednica Općinskog vijeća

Povodom obilježavanja Dana općine Bibinje svečana sjednica Općinskog vijeća

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u atriju OŠ Stjepana Radića, Općina Bibinje jučer je proslavila svoj dan, 23. po redu. Proslava je započela 12. travnja akcijom čišćenja u povodu Dana planeta Zemlje, a završava 22. svibnja obilježavanjem Dana bibinjskih branitelja.

Dan općine obilježava se tradicionalno na dan pogibije mladog hrvatskog redarstvenika Franka Lisice, prve žrtve Domovinskog rata sa zadarskog područja koji je na jučerašnji datum, 2. svibnja 1991., poginuo na brdu Štrikovača ponad Polače.

– Frankova žrtva i žrtva drugih hrvatskih vitezova iz Bibinja, Zvonimira Sikirića, Alfreda Lisice, Dragana Lisice i Mladena Bugarije sjećanje je na sve poginule hrvatske vitezove i sjećanje na Domovinski rat, rekao je predsjednik Općinskog vijeća Ivan Šimunić.

Općina Bibinje, najmnogoljudnije mjesto u Zadarskoj županiji, dodao je Šimunić, u svemu je opravdala svoje postojanje.

– Bibinje je svijetli primjer općine s pozitivnim demografskim kretanjima u Hrvatskoj. Tako bi sljedeće školske godine ponovno trebala biti upisana tri razreda prvašića. Nedavno smo dograđivali školu, jer nije bilo mjesta, a sad opet moramo dograđivati, istaknuo je dodavši kako je Općina u protekle četiri godine napravila snažan iskorak u otvaranju prostora mladim ljudima i davanjem povjerenja njima u preuzimanju sve većeg broja poslova.

– Mogao bih sad nabrajati čitav niz projekata, ali reći ću samo da se završava Poslovna zona Lonići, da se sprema dokumentacija za EU fondove u visini od oko 200 milijuna kuna za završetak odvodnje i da se iz proračuna Općine svaki mjesec prije osobnih dohodaka, najprije isplaćuju studentske stipendije, naveo je Šimunić.

– Sve smo podredili Poslovnoj zoni Lonići, u nekoliko posljednjih godina uložili smo 23 milijuna kuna kako bi naši mladi našli zaposlenje, a Općina prihode, rekao je načelnik Bruno Bugarija. Pritom je istaknuo kako je Turistička zajednica dobila 300.000 kuna za digitalizaciju kina, dok se u turizam uložilo oko milijun kuna.

Grb općine Bibinje dobila je tvrtka Adriatic propeleri d.o.o., specijalizirana za popravak, modifikaciju i optimizaciju propelera za sve vrste plovila, koja je u zoni Lonići prošli mjesec otvorila poslovnu halu vrijednu 6.704.917 kuna, od čega je projekt s 3.319.003 kuna sufinancirala Europska unija.

Općinske nagrade dodijeljene su učenicima OŠ Stjepana Radića: Luki Braliću (5.a) za 1. mjesto na županijskom natjecanju iz matematike i iz geografije u kategoriji učenika 5. razreda, Stanku Sikiriću (6.a) za osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju iz tehničke kulture i odlazak na državnu smotru iz graditeljstva, Bartolu Lukiću (5.b) za osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz matematike i osvojeno 1. mjesto na županijskom natjecanju iz tehničke kulture te odlazak na državnu smotru, Šimi Kandiću (8.a), učeniku generacije te Danijelu Igliću (8.b), učeniku generacije koji je sudjelovao na četiri županijska natjecanja – matematika, fizika, informatika i tehnička kultura, a iz informatike je osvojio 1. mjesto.

preneseno” Zadarski List”

Službeni glasnik