FOTO: MALO ČUDO ANTE SORIĆA U BIBINJAMA

Ovo što vidite na slikama nije kuća na stablu legendarnog čovjeka majmuna Tarzana i njegove drage Jane već ruku djelo 29-godišnjeg AnteSorića koji je u krošnji stoljetnog hrasta ispred obiteljske kuće u Bibinjama izgradio malu drvenu kućicu s – jacuzzijem.

Da, jacuzzi, velika udobna kada za šest plus jednu osobu zapremine 3500 litara s mlaznicama za masažu, pjenom i mirišljavim uljima, izdignuta tri metra iznad zemlje, točno u razini prvog kata obiteljske kuće. Kat iznad jacuzzija, još tri metra više u krošnji hrasta crnike, velika je drvena terasa s dva stola, stolicama, bančićima, i nevjerojatnim pogledom na Zadarski kanal i zalazak sunca.

– Prošlu sedmici ovdje su bila dva vjenčanja. Dva para stranaca. Kad su vidjeli terasu bili su izvan sebe. A onda sam im pokazao jacuzzi, kat ispod. Nisu mogli doći sebi – priča nam Ante, dok u sumrak pokušavamo uhvatiti plavičastu svjetlost kako kroz guste krošnje zimzelenog hrasta propada u pjenušavu kadu.

Na ideju je, kaže, došao jedne večer dok su on i brat sjedili u dvorištu kuće ispred stoljetnog hrasta.

– Sjedimo mi tako i brat odjenom kaže: “Bilo bi fora da se spoji kuća sa crnikom”. To je bilo dovoljno. Meni se odmah upalila lampica – kaže Ante.

Terasu je napravio prošle godine, a ove se uhvatio jacuzzija na prvom katu. Radio je sam, puna tri mjeseca, uz povremenu pomoć obitelji i prijatelja, kad je imao slobodnog vremena ili nakon posla u svojoj firmi za soboslikarske radove. Za početni kapital prodao je auto, a kućicu je radio iz glave, bez posebnog nacrta. Od betonskih temelja pa do 12 metara kubičnih drveta kojeg je u nju ugradio. Jedinu pomoć je tražio za varenje željezne konstrukcije na kojoj stoje terasa i jacuzzi te za strujne radove. Efekt je nedvojbeno postignut, pogotovo kad u večernjim satima upali stotinjak metara dugu LED rasvjetu koja ističe drveno stepenište, gornju terasu i veliku jacuzzi kadu. Sve ga je to skupa koštalo oko 20 tisuća eura.

– Na gornju terasu dolazi se drvenim mostom izravno povezanim s dva apartmana za iznajmljivanje u potkrovlju obiteljske kuće. Iznajmljivanjem se bavim već pet godina i ovo je bio moj “odgovor” na konkurenciju koja je u Bibinju svakim danom sve jača. Terasu i jacuzzi mogu koristiti isključivo gosti apartmana jer drugog prilaza terasi i jacuzziju nema. To gostima, prije svega grupama do 12 ljudi, familijama, prijateljima…, jamči maksimalnu diskreciju za opuštanje i uživanje. U stablu, među pticama, s pogledom na more… – govori Ante i pokazuje nam ptičje gnijezdo na grani točno iznad malog bazena.

– To je čok, tako mi zovemo kosa. Svio je gnjezdo baš kad sam sve završio – ponosno će Ante, na stablu, brčkajući se u jacuzziju, blažen među pticama nebeskim…

PRENESENO SA PORTALA ZADARSKI.HR

Službeni glasnik