BIBINJCI NA MIROGOJU ODALI POČAST PRVOM HRVATSKOM PREDSJEDNIKU FRANJI TUĐMANU

BIBINJCI NA MIROGOJU ODALI POČAST PRVOM HRVATSKOM PREDSJEDNIKU FRANJI TUĐMANU

Povodom obilježavanja 19. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika te utemeljitelja i prvog predsjednika HDZ-a Franje Tuđmana, brojni žitelji Zadarske županije posjetili su njegov grob na zagrebačkom Mirogoju i odali mu počast. S područja Zadarske županije najbrojniji su bili mještani Bibinja, Sukošana i Zemunika koji su u Zagreb doputovali s nekoliko autobusa.

Prošlo je 19 godina od smrti prvog hrvatskog predsjednika, utemeljitelja suverene, samostalne i neovisne hrvatske države. Koliko ga Bibinjci poštuju i vole, pokazuje činjenica da već 19 godina za redom na poseban način obilježavaju godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika.

Nakon Svete mise zadušnice u mirogojskoj crkvi Krista Kralja Bibinjci, predvođeni zamjenikom načelnika Šimom Sekulom i predsjednikom Općinskog vijeća i županijskim pročelnikom Ivanom Šimunićem uputili su se na Tuđmanov grob na kojem su položili vijence i zapalili svijeće.

Pokraj Tuđmanovog posljednjeg počivališta nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća Ivan Šimunić održao je nadahnuti govor, te su se održale dvije molitve odrješenja i ispjevale dvije pjesme “Bože čuvaj Hrvatsku”.

Službeni glasnik